Krecove zily

Vazeny pane doktore, prosim o doporuceni, jak postupovat v pripade krecovych zil - ve stavu viz priloha. Dana osoba je muz, 62 let, 168 cm, 105 kg, sedave zamestnani, pohyb pouze mirne po zahrade a denni vychazky se psem. Jedna se o meho otce, ktery nam tvrdi, ze mu kdysi lekar rekl, ze se jedna o normalni, zivot neohrozujici zalezitost, nicmene mame o nej obavu, protoze v takovemto stavu je ma takrka denne a nechce k lekari s temito zajit k opetovnemu vysetreni. Velice dekuji za Vasi odpoved a doporuceni.

Odpověď odborníka:

Jiří, v případě varixů, tedy křečových žil, resp. vystouplých žil povrchového systému, které přikládáte na fotografii, se skutečně jedná pouze o kosmetický defekt, tedy stav život nijak neohrožující. Pokud Vašemu otci vadí, nebo způsobují nějaký kosmetický problém, doporučím Vám jejich operativní odstranění. Vašemu tatínkovi také doporučím ultrazvukové vyšetření žil dolních končetin, abychom věděli, v jakém stavu je i jeho hluboký žilní system. Vhodné by pro něj jistě bylo také užívat medikament Detralex. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: