Krém ellen a pokusy o otěhotnění

Dobrý den, brala jsem antibiotika a po douzivani se mi objevil kvasinkovy zánět moje gynekolozka mi řekla ať si koupím tetraboraxove globule a používám krém Jenamazol, učinila jsem tak..po této léčbě si mam zakoupit jako prevenci probioticky krém Ellen a používat ho..jenže se s manželem pokoušíme o miminko, chtěla bych se zeptat zda to nemůže nějak ovlivňovat to, že neotehotnim? Ještě se chci zeptat jak často sexovat? Pokoušíme se 4 měsíc, teď jsem ale měla pauzu kvůli kvasinkam..a jak dlouho by měla žena mít v sobě ejakulat? Bojím se aby se mi kvasinkové infekce nevracely, jedno období v létě jsem měla problém a teď bohužel po antibiotikach, jaká je prevence? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, probiotický krém nic nenaruší, směle se snažte o miminko. Infekce těhotenství moc neovlivní. Sex mějte podle chuti obou partnerů!!!V žádném případě styk nepodřizujte cyklu,kdy máte či nemáte ovulaci, co se týče ejakulátu, spermie, pokud je vše v pořádku, se dostanou do dělohy velmi brzy, nezáleží, jestli část ejakulátu vyteče z pochvy. Co se týče kvasinek, existují globule s vit.C, lze je zavádět cca 1-2x týdně jako prevenci, kvasinky nemají rády kyselost.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: