Krém pharmatex

Dobrý den, chci se zeptat na dotaz k Pharmatexu krému. Když ho zavedu do pochvy vždy co nejhlouběji samozřejmě co to jde, tak mi přijde, že to ze mě pomalu vytejká cca 1h a poté už nic...mohu se na krém spolehnout, že opravdu působí těch 10h a něco ve mně zůstane, když ho aplikuji např. 2-3 h před sexem? Nevím možná se mi jen zdá, že krém celý vyteče, ale přijde mi, že pak už ani při sexu nic tam není...a to ho opravdu podotýkám zavádím co nejhlouběji.

Odpověď odborníka:

Pharmatex je chemická barierová antikoncepce. Učinkuje cca 10 hodin od zavedení a dávka je dostatečná pro antikoncepční efekt. Co je ale potřeba zdůraznit je nutnost opakovat dávku krému při opakovaném pohlavním styku. Tzn. pokud zavedete krém 2 hodiny před pohlavnám stykem, i přes odchod malého mnoýství krému, ještě dalších 8 hodin je zaručen jeho antikoncepční efekt. Pokud ale budete mít v této době více pohlavních styků, vždy je nutné aplikovat novou dávku krému. Pokud Vám vadí odtékání krému, zkuste Pharmatex globule.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: