Krev v hlenu

Dobry den, tento tyden jsem prodelal nachlazeni. Ryma uz mi temer skoncila, ale jak uz to je u me pravidlem, tak mi to vsechno preslo na prudusky... Mam jiz 6 den relativne intenzivni, spise uz vlhky kasel... vcera rano jsem ve vykaslanem hlenu nasel primes trochy krve... Pote behem dne uplne v poradku (jen pruhledny pripadne nazloutly hlen). Dnes se situace opakovala.. hned po ranu, prvni kasel a zase maly flicek krve... pote zase vse ok... Nekde jsem cetl, ze pri zanetu prudusek a intenzivnejsim kasli se muze krev objevit... Jelikoz jsem zadnou krev v hlenu nikdy pred nachlazenim nepozoroval (jsem trochu hypochondr, takze se hlidam...), tak bych to nejspise prisuzoval tomu zanetu prudusek (jsem zastancem teorie, ze nejjednodussi vysvetleni je obvykle pravdive)... Nicmene kolem krve pri kaslani koluje spoustu "bubaku", tak se obracim prozatim touto formou na vas... Jsem nekurak / 24 let

Odpověď odborníka:

dobrý den malá příměs krve ve sputu při dráždivém nebo upornem kašli se může objevit, pakliže tento stav trva delší dobu ( týden a více), bylo by vhodné obrátit se na odborníka pneumologa, který by určitě nechal provest rtg plic eventuálně další potřebné vyšetření. Příměs krve není stav normální a může být součástí "pouze" zánětu průdušek, ale také závažneho plicního onemocnění. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x