Krevní obraz

Již rok mám chodím k obv.lékaři asi co 2 měsíce na odběry.Moje sedimentace se pořád pohybuje okolo 100,zvýšené leukocyty(kolik nevím,jen co mi lékař řekne),Crp kolem 30,málo železa.Tohle trvá rok,jen s menšími odchylkami.Teprve teď po roce mi lékař nasadil dvoje antibiotika najednou,Augmentin a Klaritromycin.Nemám žádné potíže kromě velké únavy,občesné bolesti hlavy a nevolnosti po ránu.Bojím se aby nešlo o rakovinu a aby pak nebylo pozdě.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

K přesnějšímu vyjádření k Vaší situaci mi chybí řada důležitých informací - především proč Vám byla sedimentace testována na začátku, jaké máte případné další tělesné potíže, co Vám lékař řekl po provedení tělesného vyšetření a jak Vám zdůvodnil nasazení antibiotik a jaké jste měla provedeny další krevní testy. Každopádně laboratorní testy, které uvádíte, jsou nespecifické - nelze z nich usuzovat dostatečně přesně na nějaké konkrétní onemocnění - Vámi uváděné odchylky jsou ale opravdu velmi podezřelé z přítomnosti nějakého celkového onemocnění (chronického infekčního, revmatického, hematologického aj., také případně i nádorového, jak se obáváte) a je na místě velmi podrobné vyšetření příčiny stavu, zahrnující kromě krevních testů i (přinejmenším) ultrazvukové vyšetření břicha, RTG hrudních orgánů, podrobné gynekologické vyšetření a endoskopické vyšetření horní (případně i dolní) části trávícího traktu. Rozumnost zkusmého nasazení ATB "naslepo" (pokud to tak bylo) je velmi sporná... Váš lékař si Vás jistě pozval na kontrolu, doporučuji tedy výše uvedené informace s ním probrat. Přeji Vám, ať se příčina Vašich potíží brzy odhalí!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x