Krevní obraz a astma

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda je možné vystopovat astmatický sklon z KO. Dcera má v KO 0.05 eosinofily / hodnoty laborky jsou 0-0.04 / a objem ery prům. ná 84 / hodnota laborky je 84-98 /. Dcera je alergik, kýchání, někdy chvilkové podráždění očí, občas rýma a kašel. Kašel je pouze v pylové sezoně, jinak ne, bez dušení.Děkuji za odpověd a hezký den, vlasta

Odpověď odborníka:

Zvýšené hodnoty eosinofilů jsou známkou alergie či parazitárního onemocnění. Takže u vašeho dítěte je toto zvýšení zcela jistě v souvislosti s alergií. Ale vyloženě astma se podle těchto parametrů prokázat nedá. Nicméně pokud se objevuje suchý dráždivý kašel, pak lze hovořit o formě astmatu. Nejpřesnější vyšetření ke zjištění astmatu je spirometrie v období obtíží.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: