Krevní sraženina při warfarinizaci

V roce 2007 jsem měla poprvé hlubokou žilní trombózu s následnou plicní embolii. 6 měsíců jsem byla na warfarinu a poté mi ho vysadili. Zjistili mi heterozygota. Poté vše ok. V roce 2015 jsem měla měsíc bolesti hlavy. Sjela jsem na neurologie kde mi okamzite provedli CT a MR a zjistili krevní srazeninu v povrchových cévách v hlavě. Opět warfarin, tentokrát zřejmě dlouhodobe. Jen mi řekli, že jinak jsem zdravá, protože se heterozygot už moc nepočítá mezi poruchy srážení. Ale že prý pro jistotu mě nechají naredenou. Už rok si držím INR 2-3,2. Teď byla změna počasí a mě už 3 dny boli hlava. Moje otázka zní. Můžu mít opět srazeninu i když jsem warfarinizovana? Děkuji za odpověď. H.K. Neberu antikoncepci ani jiné léky, nekouřím.ale jsem obézní

Odpověď odborníka:

Krevní sraženinu nelze ani při warfarinizaci obecně zcela vyloučit, ale riziko vzniku sraženiny je snížené a bolesti hlavy mívají různý původ. Pokud máte jakékoli pochybnosti, vyhledejte lékaře, aby blíže určil původ bolestí hlavy.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: