Křivení pusy

Moje 2,5letá vnučka při mluvení křiví pusu.Trvá to již více než půl roku.Dět.lékařka ji poslala na neurologii,kde nic nezjistili.Snacha nedávno zjistila,že má přirostlou hrazdičku pod horním rtem (přední zuby).Zubař však doporučil odstranění srůstu až v 1.třídě,kdy již bude mít stálé zuby.Bojím se,abysme něco nezanedbali a to křivení pusy jí nezůstalo.Nebylo by třeba vhodné navštívit logopedii?Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Danuš, s odstraněním retní uzdičky se obvykle vyčkává do doby, kdy jsou zcela prořezány všechny čtyři stálé horní řezáky (cca v 8-9 letech). Samotné odstranění retní uzdičky je drobný chirurgický zákrok, provádí se ambulantně v místním znecitlivění a trvá obvykle jen několik minut. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: