Krk

Dobrý den paní doktorko, mám bolesti v krku, napuchlé krční mandle a bolest mandlí, nemůžu polikat , nemůžu mluvit, v noci mývám zimnice a za hodinu mi je teplo, mám teploty nad 39.,bolí mě hlava a ty mandle krční mě taky bolí už tři dny, dneskami doktorka předepsala penicilin tablety prej by to mělo do dvou dnů pomoct. oprabdu ten penicilin zabere? a může mě poslat do nemocnice na hospitalizaci? a může mi doporučit vyndání krčních mandlí|? předem děkuji za odpověd Michaela K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,pokud je příčinou Vašich obtíží streptokoková angína,je penicilín nejlepším lékem.V některých případech se zánětlivé postižení mandlí může projevit velkým otokem a komplikacemi,které opravdu vyžadují odeslání do nemocnice-pokud byste cítila zhoršení,nemožnost řádného polykání,zhoršení teploty,dýchání -nebo cokoliv,co by bylo pro Vás známkou závažného stavu,kontaktujte rovnou ORL oddělení nemocnice.Odstranění krčních mandlí-jedné nebo obou-to je zákrok,který musí být jasně zdůvodněn,u každého člověka je tedy nutné řešit jeho situaci individuálně.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: