Krvácení do mozku

Dnes jsem vám položil dotaz ohledně mého tatínka. Chci Vám moc poděkovat za rychlou odpověď. Měla jste pravdu. Tatínkův stav se zhoršil, tak jsme ho urychleně odvezli k lékaři. Udělali mu CT a zjistili, že má krvácení do mozku a to na obou stranách. Samozřejmě byl hospitalizován. Chtěli ho převést do Liberce na neurologii ještě dnes večer, ale neurolog v Liberci po shlédnutí CT snímku rozhodl,že ho převezou až zítra ráno. Teď večer je tam prý sám a zítra ho bude operovat celý tým lékařů. Tatínek je při vědomí, ale už nemůže pořádně chodit, má zpomalené reakce a na pravou nohu i ruku jakoby pomalu ochrnoval. Máme strach. Není ta časová prodleva pro něj nebezpečná? Co si o tom myslíte? Také musím říct, že jsem dost rozlobený na paní neuroložku, která ho po včerejší prohlídce na CT pozvala až za čtrnáct dní, to by tady tatínek už asi nebyl. Přijde mi to od ní dost neprofesionální. Nevím, jestli by takto jednala, kdyby tatínek byl příbuzný nebo VIP osoba s vlivnými známostmi, ale nechci ji křivdit. Když to dobře dopadne, tak jí samozřejmě odpustím. Z Vaší odpovědi je patrné, že jste výborná neuroložka na pravém místě. Škoda jen,že jsme včera nemohli včera navštívit Vás, neztratili bychom zbytečně jeden den. Přeji Vám hezký zbytek večera a velmi děkuji za odpověď na tento dotaz. Martin.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, o jaké se jedná krvácení, předpokládám tedy, že se jedná o oboustranný chronický subdurální hematom. Pokud nejsou příznaky nitrolební hypertense ( zvracení, porucha vědomí...) není odložení operačního výkonu do dalšího dne většinou nebezpečné. Je to častý postup, není-li k dosažení celý operační tým. Pacient je zatím k operaci nachystán, jistě dostával i infuse ke snížení případného otoku mozku. Nedojde-li ke komplikacím, bývá stav pacienta po stabilizaci stavu a rehabilitaci velmi dobrý. Přeji Vašemu tatínkovi hodně štěstí. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Osteoporóza změní váš jídelníček
Články: Osteoporóza změní váš jídelníček
Nebo naopak – jídelníček...
Tajemství oparu zvaného pásový
Články: Tajemství oparu zvaného pásový
Každý z nás si pamatuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Nežádoucí reakce po kontaktu kůže s potravinami
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: