Krvácení do tlustého střeva

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. Od listopadu 2009 mám mikroskopicky zánětlivé změny hemoragicko katarální od anu do výše 7 cm (výsledek po totální kolonoskopii. Tyto záněty se opakují vždy pozměně léků, které užívám na vysoký krevní tlak. V minulosti jsem užíval Plavix, Valsacor, Agen, Anopyrin, Orcal, Plendil, Betaloc, Lorista, Caduet. Na zánět jsem bral Salofalk 3 měsíce, který mi způsobil vyrážky. Nyní beru Pentasu čípky a nálev Entocort.Po dvou měsících je nález bez zlepšení.Pravděpodobně mi krvácení způsobují léky, které užívám po infarktu a na vysoký krevní tlak. Nyní užívám Lozap, Vessel, Hydrochlorothiazid,Lacipil, nově místo Godasalu Ibustrin.Slyšel jsem v televizi o bioléčbě, prosím Vás o radu, zda je pro mně vhodná a jak postupovat. Je mi 70 let a jsem nešťastný z toho, že se léčba nedaří. Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Biologická léčba se používá k léčbě nespecifických střevních zánětů jako je Crohnova choroba a ulcerosní kolitida. Je otázka, zda skutečně tuto chorobu máte. Dále byste musel splňovat celou řadu dalších kritérií, (což pravděpodobně nesplňujete), ale nejlepší by bylo poradit se s ošetřujícím gastroenterologem. Více také na www.biologicka-lecba.cz.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: