Krvácení z konečníku

Asi tak 3 měsíce se mi sem tam(velice nepravidelně, cca 1x za dva týdny) objeví při stolici krvácení. Nezdá se mi, že krev je ve stolici, objeví se na papíře. Beru téměř rok již warfarin, v letáku jsem četla, že se může jednat o vedlejší účinek. Ale mám docela strach, bolesti nemám ani zúženou stolici, žádné hubnutí ani nechutenství. Chtěla bych se Vás zeptat, je možné, že by se v mém věku (23 let) objevila rakovina střeva nebo konečníku? O problému mi je trapné s doktorkou mluvit, vyšetření na kolonoskopii mě k smrti děsí. Myslím si, že se jedná právě o vedlejší účinek warfarinu nebo o nějakou trhlinku, ale přesto rosím Vás o Váš názor. Děkuji za Váš čas i trpělivost, Markéta

Odpověď odborníka:

Markéto, ano, krvácení z konečníku může mít na svědomí warfarin, nebo např. trhlinka konečníku, nebo např. hemoroidy. Přesto bych Vám doporučila podrobnější vyšetření, hlavně např. zda máte správnou hodnotu INR, zda nejste " moc " naředěná co se warfarinu týče, Rakovina je ve Vašem věku velmi nepravděpodobná, však teoreticky možná, proto bych se možnému kolonoskopickému vyšetření nebránila, abyste měla jistotu. S pozdravem, K. Jiříčková

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: