Krvácivá žilka

Dobrý den, minulý týden jsem byla na prohlídce kvůli krvácení. Lékař mi našel "popraskanou" žilku, která krvácí. Dostala jsem tablety na zavádění a to Klion D 100, že by se mohlo jednat o počínající zánět. Užívám tablety už 4 dny. Nic se nelepší, krvácím pořád, možná bych řekla, že i víc. Chtěla bych se zeptat, jestli se tímto způsobem žilka zacelí a krvácení přestane? Měla bych ještě 1 dotaz a to na Mirenu. Mám ji zavedenou přes 2 roky a asi to nebyl ten správný výběr antikoncepce, protože pořád špiním. Třeba i 14 dní vkuse. Na to už jsem si celkem zvykla. Co mi ale vadí je, že se přidalo i krvácení, které je způsobeno tím, že na toaletě zatlačím, třeba při stolici. Je možné, že při tlaku se více prokrví čípek nebo sliznice nebo ... a způsobí to krvácení? Jen podotýkám, že určitě nekrvácím z konečníku, protože toto se děje zhruba od poloviny cyklu a v průběhu menstruace. Tím si se mi i prodlužuje, protože se to pak mění na špinění. Už si s tím nevím rady a mám pocit, že ani lékař. Už jsme mluvili o vytažení, tak zkouším ještě Vás, zda nemáte s tímto nějakou zkušenost. Děkuji Leny

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Klion D neřeší popraskané žilky, léčí bakteriální a kvasinkové záněty. Ovšem i zánět může být doprovázen špiněním či slabým krvácením. Pokud máte problém s žilkami, zkuste léky na podporu a zvýšení odolnosti cévní stěny, například Ascorutin, Detralex, ... Zkuste terapii těmito přípravky dříve, než si necháte odstranit Mirenu. Důležité je též neopomenout preventivní cytologický stěr z čípku. Problémy může způsobit i ektropium, což je v podstatě sliznice hrdla děložního, která se dostane navenek. Dá se případně ošetřit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: