Krvavé hleny, bolest v podžebří

Od lednového zápalu plic, který dle rentgenů zmizel, mám už dva měsíce zejména po ránu hleny hnědočervené barvy. Současně mám bolest v levém podžebří s hmatatelnou proláklinou. Bolest se objevuje i v noci při přetočení. Nějak si nevím rady, s kým toto řešit, když rentgen je v pořádku. Jsem po třech emboliích plic, přiznaky znám, ty to nejsou. Už tři roky mám v klidu tep 105 za minutu. Srdce je v pořádku. Už si opravdu připadám jako hypochondr. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rychlá srdeční akce nemusí mít příčinu vždy jen v srdci. Myslím si, že interní vyšetření by příčinu odhalilo. Nepíšete, zda užíváte po opakovaných emboliích léky na ředění krve. Pokud ano, mohla by jejich nevyrovnaná hladina působit zabarvení vykašlávaných hlenů. Proláklinu v levém podžebří si ,bohužel, nedovedu představit , ale při normálním rtg plic by nemusela souviset s plícemi. Doporučuji vám interní vyšetření.

MUDr. Milan Štěpáník
MUDr. Milan Štěpáník

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: plicní ordinace SOPLITOO s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Sexem k astmatickému záchvatu?
Články: Sexem k astmatickému záchvatu?
Astma a alergickou rýmu...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak zmírnit bolest zubů i strach ze zubaře? Pomocí homeopatik!
Plíce
Články: Plíce
Plíce jsou součástí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: