Krvavé oko

Dobrý den, 25.10.2015 jsem byl v nemocnici s bolestmi břicha a zvracením, v nemocnici vyloučili apendicitidu a dali mi kapačky, aby se mi ulevilo. Diagnozá lékařů zněla nejspíše akutní gastritída. Dále mi předepsali léky, konkrétně Helicid a Algifen Neo. Bolesti břicha ustoupily, přesunuli se do pravého podbřišku, ale rozhodně zeslábli a zvracet jsem přestal úplně. Nicméně se cítím stále dost unavený a na obou očích se mi vytvořili kravavé skvrny, na levém oku je skvrna o dost větší a i se nejspíš zvětšuje. Může to být způsobeno těmi potížemi, které jsem teď měl (např. prasklá žilka z důvodu zvracení...) nebo může být příčina někde jinde? Ještě bych chtěl dodat, že už se dlouhodobě léčím s vysokým krevním tlakem, kdy jsem do minulého týdne užíval lék Tarka 240/4, tento lék mi byl před týdnem vyměněn za lék Prestanc 5mg. Když mi byl naposledy měřen tlak (v neděli v nemocnici), tak jsem měl 139/91 tep 101, od té doby mi tlak měřen nebyl. Neměl bych raději zajít na kontrolu k lékaři, nebo mám ještě počkat zda únava odezní a krvavé oko se také dostane do normálu? Děkuji Jaroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prasklé žilky v oku budou pravděpodobně od zvracení. Nejde o nic vážného, problém se sám upraví. Únava bude způsobena akutní gastroenteritidou, bude potřeba cca týden, než se vše dostane do normálu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x