Kvasinková infekce v krku

Dobrý den, před cca měsícem a půl mi byla zjištěna mykóza v krku. Tedy kvasinky. Po celou tu dobu mám "knedlík v krku" a cítím se unavený. Mám bílý povlak na jazyku a trochu zarudlý krk. Doktor mi předepsal Fluconazole 50mg na 3 týdny ovšem stav zůstal stejný. Tak mi zkusil předepsat Fungizone také na tři týdny. Užívám ho zatím týden a necítím žádnou úlevu, naopak občas mám pocit, že se problém zhoršuje. Po celou dobu léčby užívám wobenzym, probiotika, občas jím syrový česnek. Zkoušel jsem i Tantum verde. Nic nezabírá. Jsem z toho už na nervy. Sportuji, jím zdravě, nekouřím a nevím jak se toho zbavit. Prosím poraďte jak se toho mám zbavit. A můžu tím někoho nějak nakazit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Kvasinky bývají součástí běžné flory dutiny ústní, ovšem v některých případech mohou působit potíže. U zcela zdravého jedince je kvasinková infekce neobvyklá. Doporučovala bych celkové vyšetření odborníkem - infekcionistou. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x