Kvasinky

Dobrý den, prosím Vás s přítelkyní máme problém.Přítelkyně začala brát antikoncepci (prášky), bere je 6 měsíců a postupně se u ní začaly objevovat problémy, Tak změnila prášky z Trigularu na Sayu. Problémy nachvilku ustaly, ale pak začali znovu. Vipadá to že bude muset přestat brát antikoncepční prášky, chtěl bych se zeptat jestli kromě přášků je nějaká jiná možnost antikoncepce pro 17.letou dívku? A dále bych se chtěl Vás zeptat jak by jste hodnotil její problém Vy. Po práškách se jí postupně začal dělat ekzém. Po čase tento ekzém lékaři charakterizovali jako atopický ekzém. Před pár dny začala mít problémy s vaginálním výtokem - byl hrudkovitý, zjistila, že má asi mykózu. Tu jsme začali léčit canestenem a léčím se i já. A jejím dalším problémem je, že nemá chuť k jídlu a po jídle se cítí nafouklá a není jí moc dobře. Toto nafukování jsme zpočátku přisuzovali masti s kortykoidy na ten ekzém, ale teď tuto mast nepoužívá a nafukování jí trápí každý den hlavně k večeru. Díky mykóze jsem hledal na internetu a přemýšlím jestli by tyto problémy nemohly způsobovat přemnožené kvasinky. K tomuto závěru přispělo, že mě začal svědit konečník a bývám hodně utahaný i po spánku, což by mohly způsobit taky kvasinky. Prosím poraďte nevíme co máme dělat a zajímá nás každý názor i rada. Předem děkuji za odpověď. Nashledanou

Odpověď odborníka:

Je potřeba při infekci kvasinkami léčba obou partnerů a po léčbě provést také u obou kontrolní kultivaci zda je problém definitivně vyřešen,ale únava po spánku jistě kvasinkami není způsobena.Při nesnášenlivosti antikoncepce bych doporučil spermicidní krém v kombinaci s kondomem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: