Kvasinky nebo bakterie

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné mít bakteriální vaginózu, pokud denně používám přípravky s kyselinou mléčnou a glykogenem (asi rok, každý den), nebo zda za mé problémy mohou spíše kvasinky. Mám stálého partnera a hygienu dodržuji. Ptám se proto, že mám nepříjemné pocity v pochvě a výtok, který ale není úplně typický pro kvasinkovou infekci, ovšem ani nezapáchá, je mírně nažloutlý a tekutý. Dříve jsem často trpěla na kvasinkové infekce a jednou jsem měla gardenellu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nejlepší cesta pro vás je zhotovit kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a poté nasadit léčbu cíleně podle výsledku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: