Laparoskopie

Dobrý den paní doktorko Vejběrová, dne 27.9. jsem měla laparoskopický zákrok a našli mi sliznici mimo dělohu a ráda bych se Vás zeptala jestli je možné po takovém to nálezu a laparoskopickém zákroku možno používat tampóny při menstruaci? A zda-li je možné v budoucí době, že se mi to opět stane s tou sliznicí, a co mám udělat proto, aby se to neopakovaloa zda-li tomu těhotenství třeba nějak pomůže? Děkuji předem za Vaší odpověď a přeji hezký den Zuzana Smutná

Odpověď odborníka:

dobrý den, sliznice mimo dělohu se nazývá endometriosa, tampony používat můžete, to ničemu nevadí.ta sliznice je i mimo dělohu - malá ložiska,ale v děloze je hlavně sliznice(není to tak,že by sliznice vycestovala celá z dělohy).potíže se mohou opakovat,nevím,v jakém rozsahu byl zákrok.těhotenství tomu nepomůže,že by se dále ložiska neobjevovala, ale ani neuškodí.endometriosu má velké procento žen, nekteré mají obtíže, některé nemají.mějte hezký den:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: