Laparoskopie

Dobrý den pane doktore,chtěla bych znát váš názor.S přítelem 34 let se snažíme skoro 2 roky o miminko a proto jsem před měsícem podstoupila laparoskopii s chromo.Zjištěn pravý vejcovod hůře průchodný a levý v pořádku.Mám silné zjizvení v okolí dělohy.Už děti mám,ale ne s tímto přítelem.Můžu otěhotnět bez problémů?Nebo je to pro mě problém.Nevím zda je problém ve mě nebo je přítel neplodný.Ještě k tomu zjistily příteli kondylomata a bojím se pokud bych v brzké době otěhotněla,zda to má vliv na otěhotnění,Zatím mi gynekolog nic nenašel.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Paní Mirko,
nevím co myslíte silným zjizvením v okolí dělohy. Pokud tím myslíte srůsty, pak je to asi ta hlavní příčina neplodnosti. U přítele doporučuji odstranění kondylomů. Většinou se jedná o virově podmíněné onemocnění, které se může přenést na partnera.
Gynekolog nic nenašel - nevím co hledal a jaká vyšetření již provedl. Pokud se již snažíte dva roky, obrátil bych se na centrum asistované reprodukce. Pokud máte zájem, můžete se objednat k nezávazné a bezplatné konzultaci do mé ambulance na tel. 549523258.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x