Léčba ac, paklitaxal a herceptinem x gravidita

Před 1,5 rokem jsem byla operována - zhoubný nádorek v prsu (uzliny ok) a následně adjuvantně AC 4x pak ozařování, pak změna doktora, Fish test, pozitivita Her2 2+ (hraniční pozitivita), rozhodnutí bylo, že ano a tak jsem dostala 4x Paklitaxal + Herceptin a 3 týdny, konec 31.5.2010 tj po roce. Vzhledem k tomu, že bych se chtěla pokusit o rodinu, můj dotaz je: a) Biologický poločas Cytostatik a Herceptinu a jak dlouho tyto látky přetrvávají v oběhu ? b) Kdy připouštíte možnost (očišťěný organismus po léčbě?) začít se pokoušet o těhotenství? Předem Vám děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Doporučovala bych počkat alespoň 1 rok, než se začnete pokoušet o početí. Samozřejmostí by mělo být užívání potravinových doplňků pro nastávající maminky (tzv. babyplan)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: