Léčba sudeckova syndromu v hyberbarické komoře

Dobrý den, pane doktore. Byl mi zjištěn Sudeckův syndrom, je vhodná léčba přetlakem kyslíku v hyberbarické komoře? Lékař mi jí nenabídl, ale já jsem četl o jejích pozitivních léčebných účincích. Mohl bych se před lékařem zmínit, zda by mi jí mohl předepsat? Je tato procedura hrazena pojišťovnou nebo pacientem, případně kolik stojí, nikde jsem to nevyčetl. Děkuji Albrecht.

Odpověď odborníka:

Není zvykem KRBS I, Sudeck, léčit v hyperbarické komoře. Jsou i jiné metody, které jsou vhodné. Teoreticky by bylo možné tuto léčbu aplikovat. Léčba je určena, ale hlavně tam, kde se ke tkáním z různých důvodů nedostává kyslík, což není případ Sudecka, zde se jedná o poměrně složitý mechanismus zhoršení látkové výměny v kostní tkání, spojený ne s nedostatkem kyslíku ve tkání, ale i řadou dalších mechanismů i změnou nervových podnětů. Navíc jedním, nebo několik sezeními v hyperbarické komoře se tento vždy dlouhodobější stav kosti a zvolená léčba nevyřeší. Obraťte se na chirurga, ortopeda a rehabilitačního lékaře pro léčbu KRBS I, Sudeck.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: