Léky

  • Dotaz od: Renata Bechnerová
  • Publikováno: 27.6.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý večer,mám 20.měsíčního syna a zjistli mu dle Scintigrafie Reflux a tak dostal prášky na delší dobu,které se jmenují Loseprazol 10mg.Má ho brát každé ráno před jídlem ,ale jen půlku.V letáku jsem se dočetla,že když má někdo problém ho spolknout,byť třeba i starší člověk,tak si obsah vnitřku bez potažené tobolky může vysypat a zpolknout.U malých dětí píší,že lze tobolku též otevřít,nechat ve vodě nabobtnat 1-2min. a obsah vypít.Jenže jsem to zkoušela,moc to nenabobtnalo(spíše vůbec)a musím říct,že vůbec nevím,jak mám odhadnout půlku.Jsou to malilinkaté kuličky,které jsem na po 1.počítala a že to jde špatně.Syn to jednak ani vše nespolkl a nevypil a zůstalo to vše na dně skleničky.Chci se též zeptat,zda je důležitý k vnitřku i ta tobolka(želatina),ve které je vnitřek,neb stačí jen ten obsah?Vůbec s tím nemám zkušenost a předem děkuji za Vaši odpověď.S pozdravem Renata Bechnerová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, půlku stačí cca odhadnout. Jinak opravdu doporučuji rozmíchat ve vodě a syna případně nakrmit lžičkou. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Články: Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Erektilní dysfunkce neboli...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: