Lepkavá kůže na penisu

Dobrý den, mám problém s kůží na penisu. Byl jsem na kožním, dostal tam mastičku na mykózu. Po měsíčním přeléčení beze změny. Čekal jsem pak další měsíc, než jsem byl odeslán na mykologii (aby prý nebyly ovlivněné výsledky), udělal se otisk žaludu na laboratorní sklíčko a to opět vyšlo negativní, takže mi kožní řekl že to bude zřejmě podrážděná kůže a že to mám nechat v klidu. Já bych si ale i přesto myslím, že jde o kvasinky, předkožka a kůže jsou trochu zarudlé a lepkavé na dotek, jinak žádný problém není až do masturbace - kůže je na dotyk teplá, zarudne a trochu pálí. Pálení přejde za pár hodin a jediné co zůstane je zarudnutí, které pomalu mizí. A samozřejmě pak zase začne být ta kůže lepkavá na dotek. Žádné pupínky, skvrny, výtok, hnisání, apod. se nevyskytují. Podle urologa je vše ok, jediné co říkal že by mohlo teoreticky vadit je trochu kratší uzdička, ale on osobně by to prý neřezal. Tak nevím co dál, jestli léčit kvasinky/mykózu nebo je to naopak problém se suchou kůží, zapařením či se kůže nemůže zahojit z nějakého odření? Mě nejvíc zaráží to že ta kůže jakoby lepí - tenhle příznak jsem nikde u ničeho nečetl a jak kožní tak urolog tohle nebrali vůbec v potaz. Ještě jedna věc - dostal jsem radu namáčet/oplachovat penis 2x denně v roztoku vody a jedlé sody a přijde mi, že tohle docela pomáhá a to zarudnutí pak rychle mizí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kvasinkové onemocnění se nejčastěji projevuje tvorbou červených, drobných pupínků. Jak popisujete tak se projevy zhorší po masturbaci. Je důležité vždy penis poté omýt a vysušit. Vlhké prostředí může totiž kůži dráždit a může dojít k jejímu zapaření. Kratší uzdička může způsobovat mechanické podráždění, kdy by byl penis červený a bolestivý. Pokud je kůže mokrá - můžete zkusit Imazol krém pastu 2xd, ale pozor, aby nedošlo k přesušení, aplikujte třeba 3 - 5 dnů dle stavu a poté přejdete např. na Canesten krém. Při úplném zhojení kůži jen promazávejte např. kalciovou mastí. Může se ale také jednat o nějakou infekci jiného původu. Nevím kolik Vám je nebo zda míváte pohlavní styk atd. Pokud projevy budou přetrvávat, tak navštivte dermatovenerologii, kde by také mohli udělat stěr z močové trubice. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: