Leukemie?

Dobry den doktorko Karolino, jiz pred cca dvema lety me zacalo pobolivat kolem leveho podzebri (slezina?). Bylo to neprijemne, ale nevenovala jsem tomu prilis velkou pozornost. Obcas bolest zmizela a zase se vratila. K tomu se pridaly take bolesti vajecniku a caste moceni, coz trva uz vice nez rok (vajenciky mam podle gynekologa v poradku a pry jen moznost endometriozy, tudiz jsem zacala na doporuceni opet brat antikoncepci....). Krevni obraz mi naposledy delali minuly rok v dubnu a nic nezjistili (zitra jdu znovu). V posledni dobe se bolesti zacaly jeste vice zhorsovat (na fotce jsem krizky vyznacila, kde je bolest nejsilnejsi.. kolem leveho prsu je to i celkem dost bolestive na dotek). Jsem posledni dobou hodne slaba, jako kdyby na me lezla chripka a zadychavam se a to jsem mela poslednich cca 8 mesicu pravidelnou fyzickou aktivitu, ale v posledni dobe se bojim neco delat, aby mi to neprihorsilo.. mota se mi hlava a sumi mi v usich (tinnitus mam uz vice nez 4 roky, ale nyni ho vnimam vice nez kdy ijindy...). Bolest je tak velka, ze nepripada v uvahu, abych spala na levem boku .. tahne se nejvice kolem leveho prsu (viz foto), troufam si rici ze kolem sleziny a i plic je bolest nejvetsi? Jak uz jsem psala, do toho vseho mam rezave bolesti v oblasti vajecniku, posledni dobou me i casto brni a boli dolni koncetiny (jako kdybych usla buh vi kolik kilometru...) a boli me leva ruka a ZAPESTI (obe)- vse se trochu zhorsilo, co jsem zacala brat antikoncepci (jsou to tri tydny). Jsem unavena a trpim z toho vseho uz depresemi. Pripadam si jako uplny idiot, je mi 23 let a je spousta veci, ktere bych si prala delat, ale nemuzu, protoze mi to bolest nedovoluje a nikdo mi nerozumi. Prosim poradte. Je nejaka sance, ze se treba leukemie nemusi zjisit z krevniho obrazu? Nejaky napad, co jineho by to pripadne mohlo byt, co mam delat, kam zajit pro radu? Mam strach, ze jsem neco zanedbala, budu rada za kazdou radu, je to uz opravdu k nevydrzeni a rada bych vedela, co se se mnou vlastne deje. Mnohokrat Vam dekuji.

Odpověď odborníka:

Milá Sabino, první věc, která by se u Vás minimálně měla udělat, je sonografie břicha. Zajděte za svým praktickým lékařem, sdělte mu, co Vás trápí. Sonografie přehlédně vnitřní orgány včetně sleziny. Obtíže mohou být způsobeny i problémy s páteří. Hormonální antikoncepce jistě může řadu věcí zhoršovat, ale než Vás prošetří, pak bych na ní obtíže nesvalovala.zajděte za praktikem a vše mu vyličte. Ultrazvuk břicha je nenáročné, celkem levné vyšetření, na které Vás jistě pro začátek bez problémů odešle. Držím palce a cěřím, že vyloučí-li se vážné problémy, uleví se Vám!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nespecifické střevní záněty
Články: Nespecifické střevní záněty
Mezi nespecifické střevní...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Quo vadis, léčbo revmatoidní artritidy?
Články: Quo vadis, léčbo revmatoidní artritidy?
Revmatoidní artritida je...
Artritida, artróza, revmatismus aneb Když pohyb bolí
Články: Artritida, artróza, revmatismus aneb Když pohyb bolí
Artritida je odborný název...
Vyhřívané sedačky v autě maří snahy počít dítě
Články: Vyhřívané sedačky v autě maří snahy počít dítě
Muži, kteří ve svém autě...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: