Lupání kloubů, špatný psychický stav, pálení končetin

Dobrý den, rád bych Vás poprosil o Váši odpověď na můj dotaz. Je mi 29 let. V lednu 2012 jsem prodělal monomukleozu. Cca po 2 měsících od negativních jaterních testů(duben) jsem dostal angínu a následně se mi ještě 2x vrátila. Mimo lehce zvětšených uzlin jsem od poloviny června měl klid. Začal jsem opět sportovat a dělat všední věci. Koncem listopadu jsem dostal virozu, cca 2 dny. Od té doby mě začaly pobolívat klouby po celém tělem (točivé, střídavé pobolívání.) Asi po týdnu jsem začal mít takový neurčitý tlak v břiše, pocity nervózy, nesoustředění, nočního pocení. Po Vánocích se mi k tomu ještě přidalo lupání v kloubech (bez bolestí), cítím oslabené nohy, mravenčení, občas pálí kůže, bolí záda a oči (v důlku za okem) Byl jsem u svého obv.lékaře. Boreliozu mi z krve vyloučil a poslal mě na Revmatologii. V krvi mám lehce snížené Neutrof. 0,351, Eosinofily 0,052 a Lymfocyty 0,484, jinak ok. Mám obecně takový divný pocit, větší stres až deprese, vnitřní neklid. Asi obava z toho, aby to nebylo něco vážnějšího. Potřeboval bych chodit do práce, ale musím být doma. Předem díky za Vaši odpověď. Honza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, do jaké míry jste byl na revmatologii vyšetřen, prostý krevní obraz není jistě dostatečné v\šetření k vyloučení revmat. onem. Pokud bylo vyloučeno, zkuste ještě neurologické vyšetření vzhledem k mravenčení končetin. V léčbě můžete zatím zkusit magnezium, mohlo by pomoci, je třeba ho užívat v dostatečné dávce, min. 2x500 mg. M.Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: