Lupani v kloubech

Dobry den, rada bych se,prosim zeptala na lupani v kloubech-hlavne kolennich,kotniku u meho 64 leteho otce-kdysi dost sportovala a cely zivot tezce pracoval. Lupani se v poslednich mesicich vyrazne zhorsilo,hlavne kolena a pod kotnikem pri kazdem kroku suche loupnuti,dosti hlasite. Zatim jsme nasadili Colafit,je mozne,ze otci pomuze nebo je nevyhnutelna operace?? Jaka jsou rizika do budoucnosti. Dekuji za Vas cas a pomoc. Petra,Praha

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jako nejpravděpodobnější příčina se jeví prosté opotřebování kloubních ploch dlouholetou zátěží. Ostatní příčiny jsou méně pravděpodobné. Jaká léčba bude stačit, to Vám zodpoví pouze lékař (nejlépe ortoped, ale orientačně stav posoudí praktický lékař, který může také nasadit medikamentozní léčbu, ať už léky proti zánětu a bolesti nebo léky podporující chrupavky - např.chondrosulf) po vyšetření. Někdy stačí potravinové doplňky, někdy jsou potřebné nitrokloubní injekce podporující chrupavky, někdy je vzhledem k opotřebovanosti kloubů nutná výměna kloubů (kyčle, kolena).

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x