"lupání" křupání za krkem, krční páteř

Dobrý den, Mám problémy s křupáním za krkem a ztuhlou šíjí. Když se pokusím otočit hlavou do strany křupe mi za krkem.Mám tlak v hlavě a poslední dobou mě i bolest hlavy víc trápí.Byl jsem u svého doktora, vysvětlil jsem mu své potíže a poslal mě na rentgen krční páteře kde nebyl zjíštěný žádný nález, doktor si všiml ztuhnutí páteře, a navrhl mi rehabilitace.V poslední třech letech jsem dvakrát prodělal boreliozu s tím že po druhé se vrátila silně pozitivní.Nemůže to mít něco společného? Mám zkusit ty rehabilitace a znovu teda navštívit doktora abych si je nechal předepsat? Je to celkem otravné, zprvu jsem myslel že jsem přetažený ze své brigády kde jsem tahal těžké palety, ale to už je dlouhé a potíže přetrvávají, občas je to lepší občas horší, ale to křupání mám stále. Prosím o názor a radu. Děkuji mockrát Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, akustické fenomény při pohybu páteří nemusí samy o sobě znamenat patologický stav, pokud rentgen neprokázal žádné postižení páteře, je RHB opravdu nejvhodnější terapií. Navíc bolesti pohybové soustavy opravdu mohou souviset s boreliózou. Pokud by obtíže navzdory aktivní RHB nadále v horizontu 2-3 měsíců přetrvávaly, bylo by vhodné doplnit MRI vyšetření páteře a kontrolu protilátek proti borelióze..

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x