Lymfandenopatie

Ráda bych se zeptala ohledně mého 11ti letého syna.V květnu 2012 se mu poprvé prokázaly na CT lymfatické uzliny,má je v krku,v břiše a v tříslech,přičemž ty v břiše mají velikost až 25mm.Nijak se do teď nemění,jen tam jsou.Na gastroenterologii je závěr břišní lymfadenopatie.Nyní jsme probíraly s pani doktorkou zda by bylo nebo nebylo dobré vzít jednu uzlinu na hystologii.Ráda bych se zeptala na vás názor???Mám strach,neboť můj starší syn zemřel na tu mozku a rakovinu máme v rodině.Pozná se na CT nebo MR že se nejedná o nádory?Předem moc děkuji za odpověď.S pozdravem paní Helena

Odpověď odborníka:

Vážená paní Heleno, zobrazovací vyšetření pouze zobrazují, histologické vyšetření může přesněji určit charakter buněk. Určitou podpůrnou informaci mohou přinést některá laboratorní vyšetření krve, případně kostní dřeně. Pokud jste dosud nekontaktovali pracoviště dětské onkologie, doporučuji Vám - s ohledem na výskyt zhoubných nádorů v rodině - konzultovat zdravotní stav Vašeho mladšího syna v jejich ambulanci. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: