Magnetická rezonance

Dobrý den, doktor mě posílá na mg hlavy a já jelikož jsem prodělala v životě hodně hodně rtg a nyní plánuji otěhotnět se bojím že mg mi uškodí, jelikož má nejvíce záření. Váš názor? Kolik rtg, mg a ct snese tělo bez škodlivých účinků ? Děkuji moc za radu A.Suchá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření magnetickou rezonancí vůbec neznamená žádné záření. Je to velmi bezpečné vyšetření. Ani opakované podstoupení RTG či CT pro vás neznamená nebezpečí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: