Malátnost

dobrý den prosim již si nevím rady je mi 40 let mám vysoký tlak léčím se ráno Tezeo HCT 80mg/12,5 mg +2,5mg Bisoprolol-radiopharm večer jen ten bisoprolol již rok chodim k diabetologovi který u mě zjistil diabetes typu 2 píchám si levemir 6 jednotek večer ale potíže se kterými jsem šel k odborníkovy se ani po roce nezměnili ba je to horší skusim vám popsat mé stavy které se vyskytují z minuty na minutu poleje mě pot je mi na omdlení sucho v puse vadí mi i se na něco zeptat či odpovídat někdy to zaspim nekdy ne stav cukru cca7-10 a tlak 130 na 79 na 75 čili nic hrozného byl jsem na EKG a nic. pak to odejde a třeba den dva i tři nic vše v pořádku a pak zase se to drží dva dny pálí mě žáha nepřejídám se jsem obezní mam 173cm a 120kg. ale tyto problemi se mi začli objevovat již ve 23 letech ne tak často ale jednou dvakrát ročně praktický doktor nic jen mě vyslechne a diabetolog kontrola vžy po 3-4 měsících každý den mi spadne cukr na 5,6 a to vždy okolo 16hodiny musim si vzít cukr ačkoli je to správná hodnota a jinak ho mam okolo 9 celý den to jde. nevím kam za jakym specialistou mam jít prosím zda vám mé příznaky co jsem popsal pomohou děkuji již si nevím rady Martin

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Martine. Postup vyšetření by měl řídit Váš praktický lékař, který má údaje o tom, co přesně jste již z hlediska vyšetření a léčby absolvoval (píšete, že jde o 17 let trvající potíže...). Rozhodně nedoporučuji mířit ke nějakému specialistovi na vlastní pěst. Píšete, že praktik Vás "jen vyslechne" - to je sice celkem v pořádku, měl by Vám ale samozřejmě říci, co si o původu potíží myslí... Problém může mít více příčin (vč. např. psychiky, ale i třeba srdeční arytmii, vliv celkové tělesné reakce na trávicí problém - reflux aj...) a ke zhodnocení je třeba znát veškeré detaily, které se Vašeho zdravotního stavu a životosprávy týkají.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x