Melanocytový névus

Dobrý den, nevím zda svůj dotaz směřuji správně k Vám. Týká se mého 5 měsíčního syna, který se narodil s melanocytovým névusem na pravé tváři 3 x 1,5 cm. Byli jsme hned odesláni do HK na dětskou chirurgii na konzultaci, kde nám paní doktorka sdělila, že znaménko malému odstraní v půl roce. Více nám k tomu neřekla,že se uvidí jak to bude vypadat v září při další konzultaci. Zajímalo by mě jak takový zákrok přibližně probíhá, jak to bude s narkózou, ( plně kojím ) tak jak dlouho před výkonem nebude moci jíst a jak probíhá léčba po zákroku. Je v takovém případě možné ošetření jizvy leaserem u tak malého dítěte ? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Maminko, pokud by lékař, spolu s Vámi, shledal důvod k časnému odstranění névu pak by výkon musel proběhnout za hospitalizace, v celkové anestesii (před ní dítě 4 hodiny lační), možná i ve dvou dobách (dle velikosti névu). V průběhu hojení je možno k co nejlepšímu kosmetickému výsledku aplikovat "měkký" - biolaser. Pokud by jste chtěla osobní konzultaci - ordinuji v HK na PK III každý čtvrtek (viz www.liborjanecek.cz). Hezký večer. L. Janeček

MUDr. Libor Janeček
MUDr. Libor Janeček

Specializace: Dětská chirurgie, urologie a traumatologie
Pracoviště: Soukromý lékař - www.liborjanecek.cz

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měření nitroočního tlaku
Články: Měření nitroočního tlaku
Měření nitroočního tlaku je...
Nervy
Články: Nervy
Nervová soustava slouží k...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: