Menopauza

Dobrý den, mám odstraněnou dělohu před 6ti lety a od té doby beru Yadine. Naprosto mi vyhovuje. Můj lékař mi tvrdí, že pokud mi vyhovuje, tak ho můžu brát třeba do 60ti let. Jenže jednou ho zastupoval jiný gynekolog a ten mi Yadine vysloveně zakázal a nasadil mi activele. Po těch prášcích jsem otýkala a přibírala.Když se vrátil můj gynekolog, tak mi znovu nasadil Yadine a vše je zase v pořádku. Tak kde je pravda? Co vlastně mohu užívat? Podotýkám,že mi je 52 let a jsem určitě v přechodu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemůžete otěhotnět, nemáte tedy důvod, proč byste měla užívat hormonální antikoncepci (Yadine). Stejně tak k užívání hormonální substituční terapie musí být důvod. Pro ženy bez dělohy je doporučen preparát pouze s estrogeny. Activelle je přípravek obsahující jak estrogeny, tak i progestin. Zkuste vysadit Yadine a poté se ev. dle potřeby domluvte s vaším lékařem případně na zahájení hormonální substituční terapie.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x