Menstruace

Dobrý den, používám antikoncepci Jeanine již 2 roky. Při 8.tabletě z posledního platíčka jsem měla zažívací problémy. Dva dny poté jsem měla pohl.styk při kterém jsem pro jistotu použila kondom, který na neštěstí praskl. Do 10 hodin jsem si vzala pilulku po - Nulsoru. Stalo se to 1.3. Po dobrání platíčka jsem ms dostala v očekávaný den. Jenže trvala jen 2 dny. Radši jsem si udělala tt a byl negativní. Chci se zeptat, jestli je 17 dní od pohl.styku dost dlouhá doba na to, aby byl test spolehlivý a jestli menstruaci může zastavit horečka nad 38, kterou jsem měla nebo může být problém s neobvyklou délkou ms jinde. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ve Vašem případě je naprosto zásadní, zda jste hormonální antikoncepci užívala bezchybně a pravidelně. V tomto případě jste poměrně spolehlivě proti otěhotnění chráněna. Pokud jste měla zažívací problémy, ale tabletku jste nevyzvracela, je vše v pořádku. Močový těhotenský test by teoreticky (dle typu) za 17 dnů být pozitivní mohl.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: