Migréna

Dobrý den,je mi 39 let, asi 10 let užívám HA,vždy se jednalo o HA s nízkou dávkou hormonu- posledních asi 5 let YAZ. Bohužel užívání HA se stalo spouštěčem migrény. ta přichází vždy při užívání placeba, ne však každý měsíc. Na spuštění mají vliv i jiné okolnosti, především psychické vypětí, stres. Bolest trvá zpravidla 3 dny, prakticky jsem nenašla volně prodejný lék, který by ji dostatečně tlumil.Intenzita bolesti se poslední dobou stupňuje. Zatím jsem kvůli problému nenavštivila lékaře. Začala jsem se ale obávat komplikací - trombozy, mozkové příhody... Je na místě navštívit gynekologa či neurologa? Požádat o vyšetření týkající se srážlivosti krve? V rodinné anamnéze se sice druh tohoto onemocnění nevyskutuje, mé obavy jsou ale vysoké..Nerada bych užívání HA vysadila, menstruce je pro mě velmi bolestivou záležitostí, trpím silným PMS.

Odpověď odborníka:

Tělísko Mirena by pro vás mohlo být ideálním řešením,poraďte se se svým lékařem příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: