Migrena

Dobrý den,asi 14dní beru antidepresiva,večer gabapentin a rano citalec,jelikož trpím na těžké migreny a brávám při nich indometacin 100 čípky ty jediné mi pomáhají tak se chci zeptat jestli si ho mužu vzít při tech antidepresivach když mně ta migrena chytne.Děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Krásný den-Indometacin supp použijte,není to samozřejmě zcela dokonalý lék/má "negativa"skupiny léků.které pro blokádu tvorby prostaglandinů tlumí bolest a zánět,ale také- pro zmíněný mechanismus působení- narušují ochrannou bariéru žaludeční a střevní sliznice../..Pokud by se frekvence migrenosních záchvatů zvyšovala,bylo by vhodné zvážit,zda nemá vliv citalopram/Citalec/-to ale přísluší posoudit Vašemu ošetřujícímu lékaři/ať už jím je praktik nebo psychiatr či neurolog..jde o vliv na serotoninový receptor,který hraje roli jak¨u depresí,tak u migren/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x