Migrény

Dobrý den, už půl roku trpím téměř denně migrénami (na které mi nezabírají žádná analgetika a trypany jen částečně, injekce na pohotovosti až po vyspání druhý den), točením hlavy a gynekologickými záněty. Když jsem zašla za gynekologem, řekl, že jde o zánět a nasadil léčbu, ale problém se neustále opakoval, gynekolog tvrdil, že proto, že to tak některé ženy mají. Současně jsem začala řešit s obvodní lékařkou ty migrény, proběhl rentgen páteře a rehabilitace, ale migrény nepřestali a občas i začínají stále jakoby zezadu zevnitř krku. Pak jsem šla na krev a doktorka mě poslala na endokrinologii s tím, že je tam jeden hormon trochu na hraně, tak jen pro jistotu, tam ale stále čekám, protože mají volné termíny až po dlouhé době. Sama jsem si následně zašla na oční a ušní a nosní, tam bylo vše v pořádku. Následovala neurologie, na eeg mi neuroložka řekla, že se migrény potvrdili, že jsou tam nějaké buňky aktivní mezitím mi na pohotovosti udělali ct mozku a to bylo vpořádku). Neuroložka mi tedy nasadila na tři měsíce magnosoliv a lamotrix 25mg. A ať za ty tři měsíce přijdu. Mezitím když jsem po gynekologovi chtěla přesnější testy tak zjistil, že mám bakrerii podobnou chlamidii a nasadil čípky, mast a antibiotika, po dobu braní antibiotik jsem migrény neměla, ale neuroložka to komentovala slovy, že to spíš bylo asi psychický, že jsem měla pocit, že mi pomůžou (upřímě zkoušela jsem všechny babské rady a i si psychicky namlouvat, že už migrény nedostanu a nepomohlo to a naopak, jsem čekala, že mi možná ty antibiotika neudělají dobře). A ani se nijak jinak nepídila po příčině těch migrén. Nyní když jsem si vzala dovolenou a jsem doma mi začal relpax zabírat o něco víc. Tak Vás prosím o radu co by jste dělali na mém místě. Už mi zbývá jen pár dní dovolené a na nemocenskou nemůžu, protože mám na pásce psaný základ a jestli se nevrátím práceschopná, dostanu výpověď a mimo to žít se takhle taky dost dobře nedá. Není nějaká možnost jak se těch migrén zbavit, nebo ještě nějaké vyšetření co by odhalilo příčinu? Prosím Vás poraď te mi!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Diano! Pokud jde o opakující se migrény, vyšetřena jste byla už velmi podrobně (neurolog, eeg, CT), zajímavý je ale fakt, že pokud jste v klidu v domácím prostředí, frekvence záchvatů se sníží. To ukazuje, že psychika se u vás podílí minimálně jako spouštěč. Doporučovala bych vám proto navštívit psychologa popř. se poradit s odborníkem z oblasti čínské medicíny. Co se týká gynekologických zánětů, velmi důležitá jsou režimová opatření - nošení sukní, bavlněných kalhotek (ne tanga), praní ručníků a spodního prádla na vyšší teplotu, omezení přísunu sladkostí, používání klasických vložek místo tampónů a současná léčba vašeho partnera. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: