Miniinterrupce a následné 2 samovolné potraty v ranném stádiu těhotenství

Vážený pane doktore,mám 2,5letého syna,před 1,5rokem jsem byla na miniinterrupci,nyní chceme 2.dítě,avšak v lednu jsem měla 10dní opožděnou menstruaci s pozitivním těhot.testem,11.den jsem začla silně krvácet,revize nebyla nutná,Dr.v děloze nic neviděl,ani gestační váček,toto samé se opakovalo teď v dubnu,také cca po 10ti dnech meškání menstruace a pozitiv.tehoten.testu jsem zacla silneji krvacet.Revize opet nebyla nutna.Prosím Vás,může toto mi za následek miniiterrupce i v takto ranném stádiu těhotenství nebo v čem je největší problém?Preventiv.užívám kysel.listovou,můžeme se snažit dál aniž bysme dělali 3měs.pauzu?Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste se v pořádku zhojila po miniinterupci, což je nejšetrnější interupce, není pravděpodobné, že by současné samovolné potraty s ní souvisely. Stav může být jak fyziologický, tj.potrat bez toho, že by s Vám bylo po zdravotní stránce cokoli v nepořádku, jen se vajíčko neuchytilo (stává se to a nebýt toho, že máme k dispozici citlivé těhotenské testy, ani bychom na tak časný potrat nepřišly), nebo může být stav způsoben nějakou zdravotní poruchou (?ale není to příliš pravděpodobné). Nabízí se hormonální poruchy včetně poruchy funkce štítné žlázy nebo záněty (jak gynekologické, tak negynekologické), nebo celkové "nevyladění" organismu (dlouhodobá únava, nedostatek vitamínů apod.) aj. Snažit o miminko se můžete klidně teď, zejména pokud Vám to nezakázal Váš ošetřující lékař, kyselina listová rozhodně neuškodí. Zvažte, zda není vhodná návštěva praktického lékaře, aby zkontroloval Váš celkový stav, zda Vám něco neschází po negynekologické stránce.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x