Moje maminka má 87 roků a...

Moje maminka má 87 roků a objevila se jí v podkolení Bakerova cysta. Cysta již byla 2x punktována, ale opět se naplní. Je vhodné tuto Bakerovu cystu chirurgicky odstranit nebo ji čas od času vypunktovat ? Jaká je úspěšnost takové to operace ? ? Přeji pěkný den a děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k věku Vaší maminky se spíše domnívám, že vhodnější je cystu čas od času odpunktovat, než maminku zatěžovat chirurgickým výkonem. Nicméně neznám zdravotní stav Vaší maminky, je možné, že by chirurgický zákrok bez obtíží zvládla. Nutno je však konstatovat, že navzdory operaci se může stát, že se cysta objeví znovu, či se dokonce operuje opakovaně. Já bych se tedy spíše přikláněl ke konzervativní léčbě punkcemi.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: