Motání hlacy, kolísavý tlak, závratě,

Dobry den, pisu vam s dotazem ohledbe kolisaveho tlaku a jeho pricin. Je mi 19 let a vzdy jsem mela tlak 120/70, takze ideal. Ale posledni cca 2 roky se mi stale mota hlava a mam zavrate, studene nohy, spatna soustredenost, buseni srdicka , behem motani hlavy zvlastni pot(pocit, jako bych byla opila). Od malicka mam malinkou selest, ale nijak vaznou a nic podobneho. Byla jsem na vysetreni srdivka jak ultrazvukem, tak i Holterem a jedine, co mi tam pan doktor nasel, bylo to, ze mam cip vetsi(uvoleneny) s pomerem s komorami a pry mi strika male mnostvi krce nekam kam nena, ale pry to nrma zadny vyznam na me motani hlavy. Dostala jsem Holter na tlak a pak po vyhodnoceni se divili, co jsem delala, ikdyz hsem vyla v klidu. Mela jsem 80/34 a najednou 149/80 a puls az 120. Mam jit na vysetreni stitne zlazy, ale nevim co mu je a hrozne rada bych uz chtela normalne fungovat, protote me to hrozne omezuje a citim se silene. Prosim o radu, z ceho by to mohlo byt. Hezky den preji a dekuji za pripadnou odpoved. S pozdravem Kristýna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šelest na srdci a nález na echokardiografii opravdu nevysvětlují Vaše stavy s nízkým tlakem a střídavě vysokým pulzem. Můj odhad je, že jde o psychosomatické obtíže, možná o panickou poruchu.Vede mě k tomu Váš věk a chararakter obtíží. Aby se nic nezanedbalo, tak nezbyde než vyloučit všechny ostatní možné příčiny - například tu štítnou žlázu (ani její porucha však všechno plně nevysvětlí) - a když se nic nenajde tak se naučit obtíží nevšímat nebo vyhledat pomoc odborníka. Srdečně zdravím V.V.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x