Motání hlavy

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Před třemi dny, když jsem se ráno probudila a nadzvedla hlavu z postele začala se mi dost motat hlava. Natolik hodně, že jsem další dvě hodiny strávila v posteli. Když jsem jen ležela začolo motání hlavy trochu odeznívat. Když se mi nakonec povedlo s pomocí přítele vstát, motání hlavy se zase o něco málo zlepšilo. Přímo domů pak za mnou přijela doktorka a dávala mi injekci, prý diazepam, že mám zablokovanou krční páteř. Prosím Vás, o Váš názor. Připadám si na takovou blokaci docela mladá, je mi 28 let. Problémy s krční páteři nijak velké nemám, jen občas při rychlejším otočení hlavy nebo záklonu hlavy nahoru se mi mírně zamotá. Jinak mám nižší krevní tlak a trpím na oční migrénu s aurou. Nedávno jsem byla na EEG a to bylo v pořádku. Mám docela stresující období a trpím panikou, ale to mi na tu ranní příhodu také moc nesedí. Děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Asi Vás moc nepotěším, stejné potíže mívají i mladší. Významně mladší. Kombinace s nižším krevním tlakem může zhoršovat prožívání .Oční migréna může být navíc ( a ne málo často) stratována špatnou funkcí krční páteře. Bylo by vhodné včas řešit pomocí aktivní fyzioterapie nejen stav krční páteře, ale i statiku celého těla, bude určitě porušena, současně se zlepšení začít cvičit konkrétní , v té chvíli vhodné cviky, abyl byl obnoven svalový soulad, Nezapomeňte se nechat poučit o ergonomických aspektech Vaší práce, případně studia, ale i mimopracovních.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: