Mri pravého ramena

Dobrý deň p. Doktor, chcel by som sa opýtať na možný postup liečby pri tomto MRI náleze, najmä na to ako by ste vy postupoval. Zatiaľ aplikované kortikosteroidy + 2 týždne kludu a následne nariadené 2 týždne rehabilitácie s expanznou. gumou a po slovách môjho lekára vrátenie sa do aktívneho života po tých 2 týždnoch rehabilitácií, samozrejme postupne. Vyšetrenie MRI je vykonané 2 týždne od aplikácie kortikosteroidov. Za akúkoľvek odpoveď vopred ďakujem. Pekný deň. Popis vyšetrenia: MR ramenný zhyb vpravo Dátum: 25.08.2015 Tech. vyšetrenia: MR v oblasti pr. ramena: pd fs tra, pd sag, pd fs cor, t2 spc tra, t1 tse sag 3mm Akromioklavikulárny /AC/ kĺb/bez degeneratívnych zmien Akromion typ I. Subakromialny priestor- primeranej šírky, vzhľadom k výraznejšej svalovej hmote však relatívne užší, impresia na povrchu m. supraspinatus s jemnými povrchovými bursálnymi zmenami šlachy do hlbk max. 1,3 mm, lokálne incip. zn. subacromial. bursitis. GH kĺb: Hlavica humeru v norme. Glenoid v norme. Labrum- zmeny Si dolného predného labra v Bankart oblasti, bez zn. ruptury. Tekutina v HS kĺbe nezmnožená. Rotátorová manžeta: M. supraspinatus: impresia na povrchu m. supraspinatus s jemnými povrchovými bursálnymi zmenami šlachy do hlbky max. 1,3 mm, lokálne incip. zn. subacromial. bursitis, objemnejšie svalove bruško. M. infraspinátus: šľacha, sval bez lézie M.teres minor:bez lézie M. subscapularis: bez lézie CLBB- z artikulárnej strany jemná zmena Si v oblasti bicipitolabral. komplexu, ale bez zhrubnutia šlachy alebo výraznejšieho presiaknutia okolia. Záver: parcial. lézia z bursálnej strany distálnej časti šlachy m. supraspinatus /relatívne užší subacromial. priestor pri hypertrofii svalu/, incip. lokálna subacromial. bursitis zmeny Si dolného predného labra, st.p. distenzii bicipitolabral. komplexu S pozdravom

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nález odpovídá zánětu šlach v oblasti rameního kloubu tvz impingement syndromu , léčí se kortikoidy maximálně 3 injekcemi, rehabilitací - nejen šetrným cvičením ale i fysikální léčbou magnetem ultrazvukem, laserem . V počáteční fázi se podávají tablety Veral či Aulin. V krajním případě se řeší stav arthroskpickou operací v okolí šlach. Rozhodně do zhojení není vhodná sprotovní činnost jinak dojde k přetížení šlacha a rozvoji chronického dlouhodobého zánětu .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: