Nádor varlete

Dobrý den, prosím o radu. Mému otci (70 let) lékař zjistil nádorové buňky ve varleti. Krom toho má i zvětšená prsa. Údajně mu byla aplikována injekce, která působí 3 měsíce. Je takový léčebný postup správný? Chápu, že pro zodpovězení takto obecného dotazu nemáte dostatek informací, ale ani já je bohužel nemám. Mám obavy, že otec odmítl operativní zákrok.

Odpověď odborníka:

Milá Heleno, jedná se opravdu o nádor ve varleti, nejedná se spíše o nádor prostaty? Injekce na 3 měsíce by tomuto odpovídala, má za úkol blokovat mužské pohlavní hormony a tím blokovat i růst nádoru. Pokud se jedná o nádor omezený pouze na prostatu, pak by byla možná operace nebo ozařování a nebo je toto postup jak nádor zmenšit a učit ho operovatelným. A nebo je onemocnění v pokrčilém stdiu a toto je způsob léčby... Ale to jsou všechno jen dohady, když my obě nevíme víc. zkuste z otci dostat více informací, chcete mu pomoct, tak at se svěří, navíc Vás tím zbytečně trápí, zkuste mu to podat takto. držím palce.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: