#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nadýmání a břišní dyskomfort

Trávení Hana 18.8.2020

Dobrý den,
děkuji za vás, za možnost porady i objednávání.

Žel jsem se setkala s tím, že po objednání přes tuto službu, mě lékař nepřijal a k vyšetření vůbec nedošlo.

Již v čekárně mě sestra odmítla, přes dohodnutý termín a moji delší cestu k nim. Podruhé zase jiný s přístupem bez zájmu provedl pouze pojišťovnou hrazené vyšetření a žádnou péči mi neposkytl, šlo jen o získání peněz za doporučení a jeden výkon.

Jsem z přístupu těchto lékařů velmi zklamaná. Žel bývá to častější.

Bohužel, má zkušenost je taková, že dobrý lékař mě nevezme, protože má plno. Ti druzí mají volno, proto je možné, se k nim objednat, ale k ničemu to nevede.

Prosím bylo by možné, abych byla objednaná k lékaři, kterému jde o zdraví pacienta? Který bude mít zájem mi pomoci?

Prosím víte o někom spolehlivém? Mohli byste mě k němu objednat? Ráda absolvuji i delší cestu, pokud to bude mít smysl.

Vše je horší, než když jsem se na vaši poradnu obrátila poprvé.

Jako matka tří dětí se na vás obracím s prosbou o pomoc. Mé děti potřebují, abych byla zdravá a starala se o ně ještě nějakou dobu. Nejmladšímu je teprve 10 let.
Domnívám se, že příčinou mých potíží může být:

- bakteriální střevní infekce (sexuálně fekálně přenosná)
nebo
- mykóza
nebo
mechanický - chirurgický problém problém, po vypsání potíží na net vyběhla odpověď "přetočení žaludku u psů" :-)
brániční kýla, zranění žeber (bylo), bránice?
nebo
nefunkčnost jater nebo jiného orgánu, nějakou nerovnováhou?

ale s ohledem na sled událostí se domnívám, že moje potíže způsobuje výše zmíněná infekce, proto gastroskopie a kolonoskopie před čtyřmi lety nepřinesla výsledek (bylo bez odběrů)

Potíže mám od prosince 2016 neustále, nepřetržitě, nastaly přes noc, ze dne na den, večer jsem měla břicho normální, tedy pod žebry vpadlé a ráno pod žebry vystouplé ven ( nafouklé), k tomu potíže s dýcháním, a další řada potíží, které mám nepřetržitě stále, a k tomu se přidávají další

Předcházelo tomu:

V prosinci 2016 jsem užívala Ricefan. Bez výtěru, jako prevenci. Syn měl streptokoka, bylo nutné ho přeléčit na doporučení pediatra i vyšetřit případně přeléčit celou rodinu. Mě praktik nevyšetřil, napsal ATB rovnou, dvě balení. Ricefan. V průběhu užívání druhého jsem začala mít gynekologické potíže, jako jsem měla vždy po užívání ATB - s candidou.

Než jsem si uvědomila tento problém, měla jsem sex. Žel partner byl nespolehlivý, požadoval netradiční praktiky, střídal partnerky i partnery ( jsem tehdy nevěděla). Nakazila jsem ho mykózou a došlo k zavlečené candidy u mě do úst. Po několika dnech jsem začala mít potíže. Před 12/2016 jsem se cítila naprosto zdravá, žila jsem zdravě a měla jednoho partnera řadu let do rozvodu. Toto byl exces, po zjištění skutečnosti jsem se s tímto novým partnerem rozešla a dalšího již neměla. Po sex. kontaktu s ním, po několika dnech, jsem začala pociťovat sucho v ústech, měla soor, nenormální chuť na sůl, velmi suchou kůži na celém těle, nenormální žízeň, nic na to nepomáhalo, začala jsem se cítit velmi unavená, proběhlo horečnaté onemocnění s teplotou až 41°C, objevila se dušnost a únava, nedostatek slin, a nakonec vzedmutí horní části břicha. Začala jsem být velmi zavzdušněná, ale vzduch odcházel pouze říháním, neustále. Nemohla jsem jíst ani pít. A přestala jsem mít pravidelnou stolici. Tam plynatost není, ale stolice má nezvyklou barvu, tvar, vyprázdnění je nemožné. Normální vyprazdňování od té doby nikdy nebylo a už ani neznám. Tyto potíže trvají nepřetržitě, nejde o zácpu ale zvláštní způsob. Vzedmutí břicha nastalo v noci, ze dne na den 14.12.2016 a už to tak zůstalo nepřetržitě dosud. S neměnícími se potíži. (další obtíže nenormální trvalá únava, suchá pokožka, sucho v ústech, pocit špatného polykání, nedostatek slin, chuť na sůl, zhoršení po pocení - po fyzické námaze) Dříve jsem sportovala, cyklistika, běh, posilovna, aerobik. Od té doby nemohu. Bylo mi tehdy 44 let ale s fyzickou námahou jsem musela úplně skončit. PO zpocení se potíže horšily a navíc při fyzické námaze se zhoršuje i mé dýchání, velmi se zadýchávám a dýchání mě i bolí. To také nikdy dřív nebylo. Od té doby nemohu ani zpívat. Začalo mě bolet i pod levým prsem. Několikrát byla koliková bolest, ostrá, s opocením a snížením tlaku, kdy jsem zvažovala přivolání pomoci. V noci jsou potíže horší. Ve spánku vnímám unikající vzduch trubicí ústy ven. Cítím v žebrech bolest a v trojúhelníku mezi žebry. Špatně se mi dýchá. V některých polohách se mi dýchá hůř, vleže, je rozdíl v tlaku pod prsy při výdech nádech. Budí mě to.

Bylo provedenou pouze vyšetření na AIDS, naštěstí v pořádku, negativní. Víc nic. Na žádnou infekci se vyšetření nedělalo. Byla kolonoskopie a gastroskopie v r. 2017. Jinak nic.

Mám nepřetržitě nedostatek železa i když ho stále užívám. Užívám také dostupné vytamíny a jím zdravě, užívala jsem probio, prebio dostupné v lélárně. Přesto jsem velmi velmi unavená a zhoršuje se to. Značně mi padají vlasy a lámou se nehty. Myslím že střevo nebo tělo nevstřebává živyny. Střevo ani nemůže, je plné vzduchu a bylo na CT proto nevyšetřitelné. CT bylo jen na spodní část břicha, nebylo na bránici ani hrudník. Při náhodném odběru byla zjištěna bakteriální infekce v moči ale lékař odmítl to řešit, nesdělil mi konkrétně o co jde. Jen vím, že z laboratoře byl tento výsledek zvýrazněn a bylo to asi 10 na 14. Pro údajně špatný odběr se test opakoval čtyřikrát a vždy se stejným výsledkem. Pokyny jsem dodržela. Byla jsem obviněna z nedodržení a odmítnuto další vyšetření, nepředání výsledků ani žádná rada, pouze obecný odkaz na nekonkrétní urologynekologii poradnu, kterou jsem nedokázala najít a navíc nemám ani doporučení.

K tomu se přidaly v září 2019 silné bolesti kloubů. Už tak jsem vnímala nepohodu v kyčlích a kolenou v souvislosti s potíži od 12/2016 ale nyní byly bolesti horší. Bolest z levé nohy se přesunula po pár měsících na levou ruku. Pak na kyčle. Pak se zase vrátila zpět. Musela jsem užívat léky proti bolesti. Normálně je neberu a lecos vydržím. Obecně nerada užívám léky. Snažím se o přírodní řešení. Po roce bolesti kloubů snad ustoupily, nevím, bolest "cestuje".

Žel uvědomuji si, že mám nově potíže s pamětí. V poslední době. Nemohu si vybavit některá jména, slova, běžné výrazy. To jsem dříve také neměla. Před padesátkou a jako pedagog. To mě přimělo snažit se opět nějak řešit, jinak jsem rezignovala, můj život se musel velmi změnit, poslední čtyři roky není aktivní, zdravotní stav mě donutil k odpočívání. Prosím o pomoc. O objednání ke specialistovi nebo k praktickému lékaři, který by mi chtěl pomoci. Ráda za péči zaplatím, když povede ke zlepšení, nejlépe k uzdravení.

Doplňující dotaz: Jaké jsou příznaky dráždivého tračníku ? Žel tato diagnóza je u lékařů asi oblíbená - je neléčitelná. Nerozumím. Já mám příznaky jiné! Další príznaky jsou odvozovány odpovídajícím. Nevím, proč bych měla řešit středovou poruchu, když nemám žádné psychické obtíže. Naopak. Jsem velice spokojená, mám skvělou práci, hodné a úspěšné děti atd., nerozumím závěrům paní doktorky. Jsem si jistá že mě obtíže mají jinou příčinu.

Doplňující informace:
Dobrý den, velice děkuji za pečlivou a obsáhlou odpověď. Prosím jaké jsou konkrétní příznaky onemocnění: 1.dráždivý tračník a 2. sexuálně orálně fekálně přenosných chorob? Děkuji i za seriózní odkaz. Děkuji. Do diagnózy dráždivý tračník spadá vše, kde se nenajde příčina? Do 12/2016 jsem byla zdravá. Žádné potíže. Potíže u mě nastaly rázem, přes noc! Před tím jsem nic z toho neměla. Vše začalo po ATB a sexualním stykem. (11/2016) Uzivala jsem tehdy ricefan ( prevence, kvůli synovi) v důsledku byly potíže v pochvě (mykotického charakteru, jako vždy mám po ATB). Léčila jsem se sama, nebyla jsem u lékaře. Jenže tentokrát jsem v době potíží ( mykóza) měla sex styk a (pro mě) nenormalní praktiky. Nikdy před tím ani potom ne. Vím, že vše co bylo v pochvě i konečníku nás obou, se přímo dostalo do mých úst. V rámci dnů po tom mě začalo pálit v ústech, měla jsem soor, sucho, pocit nedostatku slin, přecházelo do krku. Tehdy jsem v tom neviděla souvislost, to až mnohem později. Nikdy dříve jsem takové potíže nezažila. Trvaly pár týdnů. Obvodní lékař mě vyslechl, řekl že to přejde a nepředepsal nic. Zprávu nedal žádnou. Do dvou týdnů se mi pak přes noc nafoukla horní část břicha ( asi po 10 dnech) s bolestí v trojúhelníku, hrudníku, jícnu a s říháním, vysokou horečkou a také nemožností se normálně vyprázdnit. Silné bolesti žaludku ( trojúhelník), nemohla jsem vůbec nic jíst. Tehdy nastaly současné potíže. S množstvím vzduchu v jícnu. Léčila jsem se sama, lékaře jsem vyhledala když trvaly přes dva měsíce. Před tím běžné postupy: čaje, bylinky, léčiva na trávení, pozdeji teplá voda s citronem, pokrčená kolena u brady s chodidly výš, strava, vláknina, tekutiny, prob, preb. Příčina není ve střevě. Jsem si tím jistá. Gastroenterolog, bez vyšetření, při první návštěvě napsal dráždivý tračník, tedy žádná vyšetření u něj ani nebyla. Proto bych ráda znala příznaky. Našla jsem v dostupných pramenech jiné, než mám. Před potíži jsem sportovala, tělo mě donutilo přestat, pro potíže s dechem a únavou (ty byly okamžitě, hned) přidaly se další: kožní potíže, vlasy nehty, s dýcháním, bolesti v hrudníku. Na plicním byl rentgen plic a závěr " nález odpovídá věku". Nic víc ve zprávě není. Nic víc se nedělalo. Při plavání, běhu, rychlejší chůzí, dokonce i při smíchu, zpěvu, mám bolest a potíže s dýcháním. Nemůže to být od střev. Začaly bolet klouby, bolest se zhoršuje. Obvodní lékař mě na žádná vyšetření neposílá, prý až později. Nabízí Helicid. Proč, když nemám takové potíže ani potvrzené překyselení, bez vyšetření! Nemá mnoho pacientů. Mé potíže ho nezajímají. Nepíše žádné zprávy, ani nemohu prokázat, že jsem u něj někdy byla. Jinam není kam jít. Bez referencí se obávám stejného přístupu. Ztráta času. Pokud mě něco deprimuje, pak je to nezájem. Vyšetření SONO jen dolní části břicha, tam mi řekli, že tak plná střeva jsou zvyklí vídat jen u hodně starých lidí. Bylo 2017, jen od pasu dolů. Závěr žádný. UZ břicha také jen dolní části břicha, bez nálezu, menší cisty na játrech, lehká hepatopathie. Vím že nejde o plynatost - problém cítím krátce po polknutí. Vzduch je z hrudníku. Pomáhají prostředky absorbující vzduch. To není řešení. V noci mě budí tlak, bolest za hrudní kostí a probublávající vzduch jícnem do krku. Kolonoskopie byla v r. 2017. Ve zprávě nic není, jen slovo "negativní". Nic o průběhu vyšetření, žádný popis, nic. Vyšetření trvalo pár minut, na stejném pracovišti byla později i gastroskopie. Také stejná zpráva. Pacienti nebyli špatné hodnocení lékaře všude ano. Nerada si ztěžuji, miluji život,(pohyb, tanec, zpěv, společnost, práci, mám spoustu zájmů) jsem spokojená, potíže spíše umenšuji, za sebe jsem udelala vše, i diety na laktózu a lepek. K bolestem kloubů (léky jen výjimečně) mám nyní navíc i výpadky paměti. Vím že vše souvisí, na vyšetření mě bez doporučení nikde nepřijmou, nevím kam jít, kde požádat o pomoc. Ultrazvuk hrudníku nebyl. Hrudník lze prý (praktik) vyšetřit pouze laparoskopií . Ani CT hrudníku nebylo. Laboratorní testy mohu zaslat, ale nejsou aktuální, o bakteriální infekci v moči mám starší zprávu 2018: kvantita bakterií 1486/ul, ( pozitivní při více než 100/ ul) směs bakterií 10 na 6 CFU/ml. Lékař doporučil řešení na gynekologii. Tam jen odkázali na speciální obor urologynekologie. Bez konkrétní adresy. Vzali postupně tři vzorky, nedali výsledky s tím, že vzorky byly špatně odebrané?! Vidím vše jako důsledek vlivu lékaře na gastro zde. Hledám lékaře, kterého těší jeho práce, má zájmem odstranit potíže. Ráda zaplatím i vyšší částku, za vstřícný věcný přístup, zájem a řešení potíží. Děkuji za pochopení. Přeji krásný den. H. Š. Velice děkuji za Vaši odpověď. Rozumím. Zařídím se podle ní. Jak jen mohu. Z gastro výsledky žádné, jen "negativní" z 1/2018. Vše ostatní byl r. 2017. Test infekce je z 7/2018 z interny v krajskem městě. Ty mám. Tam jsou skvělí. Žel není to praktik. Nynější praktik zprávy nemá, na ty z interny se nepodíval, převzal s despektem, nemám ani kartu, ztratila se. Nedokážu dost poděkovat za Vaši ochotu, pomoc, a objednání k praktickému lékaři. Děkuji. Mějte se krásně.

Odpovídá lékař:

MUDr. Alžběta Vogelová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MediClinic, a.s.

Dobrý den, domnívám se, že příčinou Vašich obtíží není sexuálně přenosná infekce - t...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Hano, děkujeme, že nám důvěřujete a obrátila jste se na nás i přesto, že...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Hano, děkuji Vám za reakci. Bohužel Váš dotaz a komentáře jsou tak dlouhé ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nadýmání
Dobrý den, v létě jsem cestoval po Indii, kde jsem...
Nadýmání
Dobrý den, uz dlouho me trápí nafouklé břicho a nadýmání...
Nadýmání
Jaké jiné příznaky může mít nadýmání. Připadala jsem...
Nadýmání
Dobrý den, před několika měsíci jsem byla na vyšetření...
Plynatost, nadýmání
V poslední době trpím na silné nadýmání, co je vhodné...
Nadýmání
Dobrý den....mám dlouhodobější problém s nafouknutym...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nadýmání a bolest břicha

Dobrý den, přítele už zhruba rok trápí problémy s břichem. Po každém jídle se...

Nadýmání a bolest břicha

Dobrý den, poslední dny mě trápí nafouklé, tvrdé břicho. Už je to velice nepříjemné...

Nadýmání a bolest břicha

Dobrý den, již asi půl roku trpím bolestmi břicha. Dvakrát sono, vše v pořádku....

Nadýmání a bolest břicha po ránu

Dobrý den, poslední 3-4 týdny jsem neustále nadmutý. Každé ráno mě bolí břicho....

Nadýmání a bolest podbřišku

Dobrý den, léčím se na urologii a vzhledem k tomu, že mě občas pobolívá...

Nadýmání a bolest v břiše

Dobrý den,mám takový problém asi 4dny mám problémy se stolicí,nepříjemným pocitem...

Nadýmání a bolest v pravém podžebří

Dobrý den, při mém předchozím dotazu jsem se zapomněl zeptat. Již jsem zde...

Nadýmání a bolesti břicha

Dobrý den rád bych se zeptal už cca 2roky me denně bolí břicho na levé straně...

Nadýmání a bolesti břicha

Dobrý den mám takový problém, je to přes týden co jsem s kamarády slavila a...

Nadýmání a bolesti břicha

Dobrý den.Je mi 60 a už asi půl roku mám problémy s břichem.Držím dietu, večeřím...

Nadýmání a břišní dyskomfort

Dobrý deň, trápia ma dlhodobé obtiaže a začínam byť už zúfalý. Všetko začalo...

Nadýmání a bušení srdce

Zdravím Vás. Pane doktore, je možné, aby ze zaražených větrů projevovaly příznkaky...

Nadýmání a Crohn.nemoc

Dobrý den, již 7 let mám diagnostikovanou Crohnovu chorobu v terminálním...

Nadýmání a častá stolice

Dobrý den, mám problém, který mě trápí už delší dobu a nevím co s tím už...

Nadýmání a křeče v břiše

Dobrý den, již delší dobu asi rok mě trápí křeče v břiše a k tomu bolest okolo...

Nadýmání a nucení na stolici

Dobrý den, asi rok a půl mne trápí časté nadýmání a někdy po jídle do 15 minut...

Nadýmání a onemocnění žlučníku

Dobry den, pred 6 dny jsem v noci zvracela a nekolikrat omdlela, pravdepodobne...

Nadýmání a otok obličeje po Medoxinu

Dobrý den, již delší dobu trpím velice slabým krvácivým hnisavým výtokem z nosu....

Nadýmání a pálení žáhy

Dobrý den, pane doktore, je mi 78 let, mám léta CHOPN, praktickým lékařem...

Nadýmání a plynatost

dobrý den, trpím každodenním nadýmáním a plynatostí mam nafouklí břicho.¨Prosím...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#