Nadýmání a bušení srdce

Zdravím Vás. Pane doktore, je možné, aby ze zaražených větrů projevovaly příznkaky velké bušení srdce, vyšší tlak, bolest hlavy? Mám tento problém asi už tři týdny po dobrání antibiotik. I po menším jídle se cítím nafounlý, při lehkém stresu se ozývá velké bušení srdce a zhoršuje se dýchání. Může to být následek již výše uvedeného problému? Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Romane. Při nadýmání se může vyskytnout i zhoršené dýchání, kolikovité bolesti břicha mohou imitovat bolesti při srdečním infarktu, srdeční činnost se může při dyskomfortu zvyšovat, stejně tak jako krevní tlak. Léčba antibiotiky vede k vymítění střevní flóry, proto jsou dyspeptické potíže při užívání antibiotik tak časté a proto je nutné během léčby antibiotiky a minimálně týden po jejím ukončení užívat probiotika. Doporučuji Vám užívat probiotika i nyní, dokuď zažívací potíže neustopí.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: