Nález na mr

Dobrý den, mám podezření na roztroušenou sklerózu, už asi rok mám problémy se zrakem - dvojité vidění na pravém oku + porucha vizu uprostřed zorného pole, rozmazané vidění na blízko, což potvrdil i neurologický perimetr. Mám parestezie a hypestesie HKK i DKK na pravé straně, neocerebelární syndrom vpravo, palleocerebelární syndrom, instabilita pravé HK, pravostrannou hemihypestézii. Na jehlové EMG axonální poškození nervů. Třikrát jsem byla na MR mozku, nejdřív bylo v bílé hmotě jedno nespecifické ložisko, pak po 2 měsících dvě nespecifická ložiska a nyní po 3 měsících přibylo ložisko o prům. 6 mm vyššího signálu v T2 a FLAIR zobrazení sups.demyelinizace periventrikulárně F I.dx. LP mám negativní. Mám dotaz, může se jednat o RS při tomto nálezu MR? Nebo čemu jinému by nález na mozku mohl ještě odpovídat spolu s problémy, které mám? Oční lékařka oční vadu vyloučila, rozhodně je to prý neurologická záležitost. Stejně tak revmatologové vylučují souvislost s RA. Beru MTX 20 mg/ týdně na revmatoidní artritidu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zejména na základě posledního výsledku vyšetření se opravdu může jednat o demyelinizační onemocněnní (mezi které patří i RS). Léčba těchto onemocnění je ale mnohem účinnější než v minulosti.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: