Nález rtg lebky +páteře

Krásný dobrý večer, již cca 1 rok trpím silnou migrénou, ze začátku to bylo tak jednou za 2 měsíce a vystupňovalo se to tak, že mě to chytá i 2 krát i vícekrát do týdne, nic mi na to nepomáhá, při těchto stavech je mi na omdlení, na zvracení, třesou se mi ruce. Došlo to tak daleko, že jsem musela navštívit praktického lékaře, který mě poslal na RTG lebky a páteře: obdržela jsem tuhle zprávu - Ve 2 projekcích stěny klenby přiměřené šíře, struktura beze změn, sella nezvětšena. Pyramidy nejsou dobře přehledné. Paranazální dutiny jsou vzdušné. Lebka doleva lehce rotována. Přesvědčivé RTG patologické změny skeletu nejsou patrny. Krční páteř je na snímku doleva uchýlena, oploštělá krční lordoza, centrálně předsunuté držení lbi. Osteochondroza C5. Ploténka je snížena, zvláště dorzálně a okraje těl dorzálně zavalitější. Ostatní těla i ploténky jsou bez urč. změn. Hraniční velikost příčných výběžků C7. Jsem objednaná na kompletní neurologické vyšetření včetně EEG . Můžete mě prosím vysvětlit o co se jedná? A co to vše vlastně znamená? Děkuji moc za Vaší laskavou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě je to správné, že budete vyšetřena na neurologii - migréna patří rozhodně do rukou neurologa. Na rtg lebky není nic závažného ani zvláštního, v podstatě normální nález, na rtg krční páteře jsou změny v oblasti ploténky mezi obratlem 5 a 6 a páteř v této lokalizaci není "správně" klenutá - chybné držení. Jinak bez pozoruhodností. Příčiny migrény tím asi nevysvětlíme, měla byste se podrobit dalšímu vyšetření -dle ordinace neurologa. Migréna - info zde: http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=migrena&action=search&module=&from=00&where= . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svalová biopsie
Články: Svalová biopsie
Svalová biopsie je řídce...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Chrapot může značit nachlazení. Nebo rakovinu hrtanu
Články: Chrapot může značit nachlazení. Nebo rakovinu hrtanu
Jedním z méně známých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: