Nález v nose

Dobrý deň pán doktor, obraciam sa na Vás s mojim problémom. Začnem tým, že už dlhé roky mávam bolesti hlavy-cca 1x do týždňa-jednostranne-bolí má spánok+polovica nosa+niekedy aj horná čeľusť-raz pravá, raz ľavá strana, častejšie ale tá pravá. Ešte na strednej som kvôli tomu pochodila viaceré vyšetrenia (CT,EEG,ORL)bez výsledku, jedine pri ORL mi bola zistená zväčšená pravá nosná mušľa (tak to povedal doktor). Dávali mi lieky na alergiu,ale nič to nezmenilo, malo sa to odstraňovať, ale nejako z toho zišlo, nepamätám sa už prečo. Cca pre dvoma týždňami sa to zmenilo, začala ma bolieť hlava zátylok+temeno+spánok+čelo a aj ten nos, niekedy jednostranne, inokedy celá hlava, a je to aj častejšie, 2-3x do týždňa. Myslela som si, že je to z krčnej chrbtice, bola som na RTG, nejaké závratné zmeny tam nie sú, DR mi dala len lieky na bolesť a uvoľnenie svalstva. Čo by som sa ale chcela spýtať, je či môžu byť tie bolesti hlavy práve od toho nosa - posledné 2 dni cítim taký mierny nebolestivý tlak na tej pravej časti nosa, ale nie zvnútra, ako keby zvonku mi tam niečo tlačilo, pričom vo vnútri mám takú menšiu buľku alebo ako to povedať, neviem či je to tá vyššie spomínaná mušľa, každopádne vľavo to nemám a vpravo áno. Dýcham v poriadku, rovnomerne, len teda vpravo cítim že aj vnútro také citlivejšie mám, hlieny mi nejdú, keď na tú guľku mierne zatlačím, tak mi zostane na prste trošku krvi. Môže ma teda hlava bolieť aj od toho nosa, resp aký je váš názor, čo to tam mám - mušľa, polyp, cysta, alebo nebodaj by to mohol byť aj nádor? Som v koncoch... Teraz práve mením všeobecnú, potrvá teda aspoň týždeň, kým mi presunie kartu, a keďže idú sviatky, na vyšetrenia sa dostanem najskôr začiatkom januára-nechcem si ničiť, sviatky, takže sa snažím myslieť pozitívne, no nedá mi to. ďakujem vopred za každú radu.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Ivano, k upřesnění původu Vašich obtíží by se na základě dosud provedených, případně doplněných vyšetření (MR, ortopedie, neurologie) měli vyjádřit všichni kontaktovaní specialisté. Podíl zvětšené nosní mušle může potvrdit teprve její odstranění. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x