Naprasklá plotýnka

Dobrý den, už přez 2 roky se potýkám s naprasklou plotýnkou, která mě neustále tlačí na nervy u levé nohy. Bolesti jsou především vždy když vstanu z měkké židle. Poté to musím "rozchodit". Půl roku jsem byl na různých cvičení to mi nepomohlo, poté na rentgenu a obstriku ručne.. samozřejmě to nepomohlo tak dále jsem byl na magneticke rezonanci a tam teprve poznali, že mám NAprasklou ploténku. Tak jsem to řešil s doktorem a ten řekl že zkusíme jedno řešení a to obstřik pod CT a pokud to nepomůže tak operace... obstřiků pod CT mám 2 .. 1. obstřik pomohl tak ze 40% (nohu jsem "rozchozoval už ne 15 min, ale už tak 7 min cca ) 2. obstřik mi pomohl tak, že jsem nohu rozchodil během minuty cca , ale furt tam byla ta každodenní bolest do nohy. Tak jsem si řekl, že to po nějaké době třeba úplně ustane .. ale ono naopak se bolest začala zvětšovat. Chtěl bych se zeptat zda není nějaké jiné řešení než operace .. a nebo jestli bych měl jít na 3. obstřik. Je mi 22 let a je to pro mě už zničujicí pociťovat každodenní bolest už 2 roky.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle Vašeho popisu se jeví, že naději bez operace ještě máte. ne každá porucha ploténky musí být operována. Reakce na první obstřik pro to svědčí také. Problém je, že většina fyzioterapeutů Vám nepomůže v této fázi. Je to pro ně riziko. Bylo by vhodné najít lékaře, který pracuje metodou aktivní fyzioterapie. Lékař může být maximálně aktivní, přitom ví, kdy by mohl být již efekt této aktivity negativní. Bohužel kékařů takto u nás pracujícíh je málo. V Pardubicích a okolí neznám. Samozřejmě můžete po objednání zajet do mé poradny v Brně nebo v Praze. Je třeba důsledně zlepšit funkci bederní páteře, obnovit statiku pánve, cíleným cvičením postupně obnovit svalové vztahy a stabilizovat je. Onu porušenou ploténku je třeba akitvně "zakonzervovat" do správně funkčního okolí.Teprve v případě neúspěchu této léčby je možno uvažovat o dalším operačním zásahu.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: