Naražené kosti

Dobrý den,před desíti dny jsem spadla do 2 metrové šachty.Narazila jsem si žebro,sedřela obě holení kosti.Na pravé noze hluboká rána,zašitá jedním stehem.RTG vše v pořádku,žádné zlomeniny.Po čtyřech dnech mě vytáhli steh.Okolí rány je silně zarudlé.Když chodím tak problémy celkem nemám,ale když je noha v klidu v jakékoliv poloze tam mě v ní cuká a štípe.Mám oteklý kotník,nemůžu ani pořádně ohnout prsty u nohy.Noha samozřejmě hraje všema barvama.Je tento stav normální i po 10 dnech?A po jak dlouhé době naražené kosti přestanou bolet?Žebro mě taky stále bolí.Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně bude existovat větší zhmoždění, ale je třeba vždy myslet na cévní zásobení končetiny a to jak tepenné, tak žilní. Také může vzniknout zánět hlubokých končetinových žil.Není na místě dumat, ale je dobře zatít na vyšetření k lékaři a na pracoviště, kde jste byla ošetřena. Lékař končetinu vyšetří, bylo by dobré i vyšetření ultrazvukem na průchodnost hlubokých cév. Poté budete chytřejší a klidnější, případně se nastaví potřebná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: